Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Az Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés (ISZH)

nyomtatható verzió

A dolgozók közérzetének és tudatosságának javítása érdekében egyre több vállalat fordít figyelmet az intézményi környezetkultúra fejlesztésére, a megfelelő, egészséges és környezetkímélő irodák kialakítására.

Életünk negyedét munkahelyünkön töltjük. A települési hulladékok mintegy 25 %-a - évi 1 millió tonna - szintén intézményekben keletkezik. Ezek döntő hányada viszonylag egynemű, jó minőségű, ezért könnyen hasznosítható másodnyersanyag: irodai, csomagoló és újságpapír, illetve kisebb mennyiségben műanyag, üveg, elektronikai vagy veszélyes hulladék (például: tonerek, CD-k, régi irodai berendezések, ceruzaelemek).

szelektív, szelektív hulladékgyűjtés, gyűjtők, iroda

A Hulladék Munkaszövetség felajánlja, hogy az Ön vállalatánál is megszervezi az Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtést, beleértve a gyűjtés előkészítésével és működetésével kapcsolatos teljes körű ügyintézést, beszerzési, szállítási, szervezési feladatokat.

  • egyszerű, mert szerződés alapján mindent feladatot átvállalunk, Önnek semmilyen szervezési vagy egyéb dolga nem marad;
  • gazdaságos, mert a hasznosítható hulladékok elszállítása jelentősen olcsóbb, mint a kommunális szemét kezelési díja. Ideális esetben a kommunális költségek jelentős csökkenéséből származó megtakarítás fedezi a programfenntartás összes költségét, így a szelektív gyűjtés bevezetése nem jelent többletköltséget!
  • környezetkímélő, mert az ISZH bevezetésével akár 55-60 %-kal (!) is mérsékelhetjük a válogatás nélküli hulladék mennyiségét;
  • megbízható, mert a különválogatott hulladék zárt rendszerben kerül a hasznosítókhoz, a gyűjtési eredményekről rendszeresen tájékoztatjuk Önt és munkatársait;
  • rugalmas, mert a program keretében igénybe vehet egyéb hulladékelszállítási szolgáltatásokat, mint elektronikai és intézményi veszélyes hulladékok, illetve egyéb nem veszélyes vagy alkalomszerűen keletkező hulladékok (lom, sitt, stb.) átvétele szállítással;
  • többszörösen hasznos, mert a javul az intézmény környezeti kultúrája és zöld arculata is, ráadásul megrendelésével a Hulladék Munkaszövetség (HuMuSz) közhasznú civil szervezet tevékenységeit is támogatja.

Az ISZH csak a kezdet, a Zöld Iroda ennél sokkal több: ergonómia, energiahatékonyság, zöld beszerzés az újrapapírtól a környezetkímélő irodatechnikáig! Megelőzés, hatékonyság, újrahasznosítás!

 

Egy belvárosi, 350 fős irodaépületben naponta 12 darab 240 literes kukát ürítettek. Ez napi közel 3 köbméter vegyes szemetet jelentett - illetve mai áron számolva havonta nettó 175 190 Ft kiadást az üzemeltetőnek.
A HUMUSZ Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés bevezetése után napi 5 (!) kukára csökkent a kommunális hulladék mennyisége, és a szemétdíj is havi 100000 forinttal kevesebb lett!

További információk:

1111, Budapest, Saru utca 11.

Tel./ fax: (+36 1) 386-2648
Mobil: + 20 / 39 00 566
E-mail: recycling@humusz.hu