Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Comenius Edu-Media kitüntetés

nyomtatható verzió
A Comenius Edu-Media kitüntetést Berlinben vehette át Hartay Mihály, az ÖKO-Pack Kht. ügyvezetője


A kitüntetést 1995-ben hozta létre a GPI (Institut für Bildung und Medien der Gesellschaft für Pedagogik und Information e.V.), a 40 éve multimédiával, képzési technológiával és médiadidaktikával foglalkozó berlini tudományos szervezet.

Korábban a Comenius-EduMedia kitüntetéseket csak Németországban osztották ki, 1997 óta azonban az értékelés más európai országokra is kiterjedt. Azóta a Comenius-EduMedia kitüntetés a multimédiás oktatási termékek egyik legfontosabb elismerésévé vált.

A Comenius-EduMedia kitüntetés egyfajta elismerés, mely évente kerül kiosztásra, ugyanakkor a díjazottak pénzügyi támogatását nem vonja maga után. A kitüntetés fő értéke abban rejlik, hogy a díjazott termékek széles körű nyilvánosságban és nemzetközi elismerésben részesülnek, és a kitüntetés tulajdonosa méltán bizakodhat a későbbi termékeire kért támogatások kedvezőbb megítélésében.

A Hulladékból termék c. multimédiás oktatóanyagot készítő ÖKO-Pack Kht. nem oktatási területen, hanem a hazai hulladékhasznosításban tevékenykedik. Szervezésében 2006. márciusában Budapesten mutatták be először a Hulladékból termék kiállítást, amely a hazai szelektív hulladékgyűjtés értelmét, az így gyűjtött hulladékból itthon készített termékeket mutatja be. A kiállítás -  a nagy sikerre való tekintettel - rögtön országjáró útra indult és már 14 nagyvárosban, több mint harmincezren látták. A kiállítás célcsoportja a gyermekek és a fiatalok, hiszen a környezeti nevelés a Nemzeti Alaptanterv része és a szemléletformálást már ebben a korban el kell kezdeni. A kiállításról készített dvd-t az Öko-pack Kht. ingyenesen eljuttatta a kiállítási helyszínek iskoláiba, hogy a pedagógiai munka során használható segédlettel támogassák a nevelőmunkát.

A kiállítás, a több száz példányban terjesztett multimédiás tananyag a tapasztalatok és a közvéleménykutatás szerint jelentősen hozzájárul nemcsak a diákok, hanem a pedagógusok, sőt a vállalkozók, a szolgáltatók, önkormányzatok szelektív hulladékgyűjtésre való odafigyelésére. Az Öko-pack Kht. közreműködésével, szakmai segítségével, "játszva tanulva" sok oktatási intézményben bevezetésre került a szelektív hulladékgyűjtés.

 

 Németh Gábor, Hartay Mihály és Comenius...Bookmark and Share