Őszinte beszéd: Brüsszeli iroda helyett kétkezi újrahasznosítás

nyomtatható verzió
2013. szeptember 10., kedd, 15:03
Sacival még jó pár évvel ezelőtt találkoztunk, ha jól emlékszem Gömörszőlősön. Akkor még a Gyulai Iván által alapított CEEweb csapatát erősítette. Tudása és látásmódja már akkor lenyűgözött, nem is lepődtem meg később, amikor megtudtam, hogy Brüsszelben dolgozik a Környezetvédelmi Bizottságban.

De hazatért és kétkezi munkába fogott…
Hogy miért? Hát olvassátok el. Teljesen egyet értek vele, ezért fogok én is kapát-kaszát, amikor csak lehet. Álljon itt bemutatkozója jó példaként, amit egyre többen fognak követni! (hg)

rec_art_trip_05

Tripolszky Sarolta vagyok, korábban több évig dolgoztam természetvédő civil szervezeteknek itthon és Brüsszelben. Elsősorban a nemzeti kormányoknál és az uniós döntéshozóknál lobbiztam a természetvédelem érdekében. Azt láttam, hogy míg a környezeti visszacsatolások (pl. klímaváltozás hatásai, az élővilág pusztulása) egyre nyilvánvalóbbá válnak, a döntéshozatal nem látszik tudomást venni a tényekről és irányt váltani. Mindent felülír a gazdasági válság. A civil szervezetek erőfeszítései gyakran csak az eddig kivívottak megőrzésére fókuszálnak, hogy a válság legalább azt ne sodorja el, amit már egyszer sikerült megmenteni. A barátaimon is azt látom, hogy nem igazán mérik fel a helyzet súlyát. Ezek a dolgok erősen hozzájárultak ahhoz, hogy a környezetvédelemnek egy emberközelibb, talán hatékonyabb formája felé forduljak.

rec_art_trip_01  rec_art_trip_02

Az Éncsináltam Újrahasznosító workshopokat 2013-ban indítottam elsősorban felnőtteknek. Készítünk elromlott esernyőből táskát, szakácskötényből nyári ruhát, férfi pólóból nőit. Ahogy új hulladék anyagokkal találkozom, a termékpaletta folyamatosan bővül. Az tárgyakat úgy tervezem, hogy bárki, aki eljön egy workshopra, meg tudja őket csinálni és egy valóban használható tárggyal gazdagodjon.

rec_art_trip_04

Hulladékból egyszerű, szép és funkcionális terméket tervezni nem könnyű, de nem is lehetetlen feladat. Engem ez a kihívás inspirál. Nagyon szeretek együtt alkotni másokkal és nézni, ahogy szép dolgok kerülnek ki a kezeik közül. Hiszek benne, hogy teljes életet élhetünk anélkül, hogy a környezetünknek ártanánk. A környezettudatos életmód jár lemondásokkal, de összességében szerintem kreatívabb és vidámabb, mint a fogyasztást hajszolva élni. A MÜSZI-ben rátaláltam egy olyan nyitott, kreatív csapatra, akikkel együtt ennek az életmódnak az elérésében szeretnénk segíteni az embereket.

További információ: www.reciklista.blogspot.com
www.facebook.com/reciklista
 Bookmark and Share
ob_get_clean(), 'title' => 'Őszinte beszéd: Brüsszeli iroda helyett kétkezi újrahasznosítás' ); $tv['parentframeRT'] = strtr( $GLOBALS['ASM']->getDomainProperty( 'item_article.parentFrameID', $_SERVER['HTTP_HOST'] ), ':', '/' ).'/frame.php'; $GLOBALS['asmframe']['keywords'][] = 'oszinte_beszed_brusszeli_iroda_helyett_ketkezi_ujrahasznositas'; $GLOBALS['asmframe']['description'][] = 'Sacival még jó pár évvel ezelőtt találkoztunk, ha jól emlékszem Gömörszőlősön. Akkor még a Gyulai Iván által alapított CEEweb csapatát erősítette. Tudása és látásmódja már akkor lenyűgözött, nem is lepődtem meg később, amikor megtudtam, hogy Brüsszelben dolgozik a Környezetvédelmi Bizottságban.'; $GLOBALS['asmframe']['category'] = 'hulladekboltermek/hirek/okopack'; function encapsulate_item_article_1337_527412( $tv ) { require( ASM_GEN_FSROOT.$tv['parentframeRT'] ); } encapsulate_item_article_1337_527412( $tv ); ?>