Magyar győztesek a REdesign+ Award 2013 díjátadón

nyomtatható verzió
2013. július 4., csütörtök, 12:37
2013. június 10-én, második alkalommal adták át a bécsi design fórumon a Redesign+ Award díjat. A fődíjat Josef Pfeiffer, "Altstoff Buch als Werkstoff" című alkotása nyerte, Ékszer és Divat kategóriában pedig hazánk képviselői arattak győzelmet!

Összesen 155 pályázat érkezett, 11 országból. A zsűri 4 kategóriában osztott ki díjakat: Háztartás és Lakás, Ékszer és Divat, Mobilitás és Közterület, illetve Kiegészítők és Ajándékok. A fődíjat Háztartás és Lakás kategóriában nyerte el az "öreg könyv alapanyagként" című projekt alkotója, Josef Pfeiffer. Ez a mű bemutatja, milyen innovatív újrafelhasználási lehetőségekkel bírnak a használaton kívüli, elnyűtt könyvek, nyomtatványok. Megjelennek padló és ajtóburkolatként, kompozit anyagként, de akár szigetelésként is.

randomv_2

Az Ékszer és Divat kategóriában Szabó Eszter Ágnes és Tóvaj Rozalica arattak győzelmet » Random Collection « elnevezésű termékcsaládukkal. Munkájuk során hulladék textíliákat, avagy olcsó, használt márkás holmikat varázsolnak újjá! A Random Varroda régóta létező problémákra kínál megoldást, hiszen a Balaton-felvidéki piacokon a használt ruhák nem mindig illenek az új gazdához. A varroda azonban alakít, átszab, újraértelmez! Az újrahasználatnak (reuse) ez a formája kifejezetten városi tevékenység, ami nagyrészt a fővároshoz köthető, de úgy tűnik, hogy a tapolcai régióban zajló használtcikk kereskedelem és a vásárló közönség is alkalmas a recycling és a DIY (Do It Yourself/Csináld magad!) felélénkítéséhez.

randomv_1     randomv_4

 

randomv_3

Hazai "Recycling Art" művészeink bemutatója

Mobilitás és Közterület kategóriában Bernhard Zingler győzött, » Abluftkraftwerk « (használtlevegő erőmű) című alkotásával, mely a PC-ventillátorok használt levegőjét, energia kinyerésre használja.

Kiegészítők és Ajándékok kategóriában Tali Tormoche, En Garde & The Infinitive Factory jeleskedett, » Reblock - minden lap megérdemel egy második esélyt « című munkájával. Az alkotás használt jegyzettömbökből áll, melyeket az ember a személyiségéhez alakíthat, magára szabhat.

Az alkotások és a REdesign+ Award 2013 átadó fotógalériája itt megtekinthető

 

Fordította és írta:
Karaus KrisztinaBookmark and Share
ob_get_clean(), 'title' => 'Magyar győztesek a REdesign+ Award 2013 díjátadón' ); $tv['parentframeRT'] = strtr( $GLOBALS['ASM']->getDomainProperty( 'item_article.parentFrameID', $_SERVER['HTTP_HOST'] ), ':', '/' ).'/frame.php'; $GLOBALS['asmframe']['keywords'][] = 'magyar_gyoztesek_a_redesign_díjatadon'; $GLOBALS['asmframe']['description'][] = '2013. június 10-én, második alkalommal adták át a bécsi design fórumon a Redesign+ Award díjat. A fődíjat Josef Pfeiffer, "Altstoff Buch als Werkstoff" című alkotása nyerte, Ékszer és Divat kategóriában pedig hazánk képviselői arattak győzelmet! '; $GLOBALS['asmframe']['category'] = 'hulladekboltermek/hirek/palyazatok'; function encapsulate_item_article_1327_504488( $tv ) { require( ASM_GEN_FSROOT.$tv['parentframeRT'] ); } encapsulate_item_article_1327_504488( $tv ); ?>